imag

imag

duminică, 27 decembrie 2015

Tocăniță de năut cu carne de porc

De ce am ales năutul? Deoarece este o sursă excelentă de fibre, vitaminele B6 şi B9, acid folic, mangan, proteine şi minerale precum fier, fosfor, potasiu, calciu, magneziu, cupru şi zinc. Extrem de gustos şi cu un conţinut bogat de proteine, înlocuiește de minune fasolea, leguma care mie îmi creează probleme digestive.



Tocăniță de năut cu carne de porc

Ingrediente:
cca 1/2 kg pulpă de porc
1 cană de năut (lasat la muiat minim 12 ore)
1 cutie rosii decojite în suc propriu (exista în comerț fără sare)
1/2 ardei rosu sau kapia
1 morcov mic
1 ceapă
2 căței de usturoi 
1 telină mică
condimente (curcuma, ghimbir, busuioc, curry, piper)
pătrunjel

Mod de preparare:
Năutul se pune la fiert (după ce a stat la muiat măcar 12 ore).
Într-o tigaie se călește ceapa și usturoiul tocate mărunt, preț de 1 - 2 minute. Se adaugă carnea și se lasă până scade apa pe care o lasă și capătă o culoare arămie. Se adaugă morcovul, țelina și ardeiul tăiate mărunt (pot fi date și prin răzătoare) și se mai călesc 2 minute. Se adaugă roșiile și condimentele după gust (eu de exemplu prefer un pic mai mult ghimbir pentru gustul picant) și se amestecă bine. 
Năutul fiert se scurge de apă, se pune într-o cratiță și se adaugă legumele și carnea călite. Se adaugă apă cât să le cuprindă și se lasă să fiarbă la foc mic cam 20 de minute.
La final se adaugă pătrunjelul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu