Majoritatea alimentelor conțin sare. Însă aceasta nu este suficientă într-un regim alimentar normal. Așa că suntem obișnuiți să mai adăugăm sare sau ”minunatul” delikat. Numai că ”minunea” alimentară, nu este chiar așa de minunată, deoarece conține monoglutamat de sodiu, un E periculos care creează dependență. Probabil, de aceea ni se pare că mâncarea care are delikat este mai gustoasă.
Nu sunt o bucătăreasă extraordinară. De altfel, internetul este plin de bucătari nemaipomeniți, care împărtășesc niște rețete de concursuri. Am încercat câteva, dar nu au ieșit chiar perfect, poate, datorită faptului că eu gătesc într-o bucătărie normală, pe un aragaz pe gaz si cuptor la fel (nicidecum electric), fără accesorii costisitoare. Singurul accesoriu de bucătărie pe care îl am e o mașină de gătit, de care sunt foarte mulțumită.
În lupta mea cu mâcarea fără sare (să nu vă închipuiți că după patru luni m-am obișnuit, doar mă păcălesc sigură că m-am obișnuit) am încercat fel de fel de variante de mâncăruri. Așa că am să încerc să postez și aici câteva din rețetele pe care le-am încercat și au fost comestibile. :)) Poate că va prinde bine cuiva. Dar dacă nu va interesa pe nimeni, măcar mă voi simți utilă, trăind cu impresia că ajut.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu