
Chifle
Ingrediente:
500 g făină
300ml lapte călduț
50g unt (se găsește în Kaufland unt fără sare)
1 cub drojdie proaspătă /10 g drojdie uscată
1 lingură rasă de zahăr
Mod de preparare:
Într-un bol se amestecă laptele călduț cu drojdia și zahărul. Eu le-am amestecat cu mixerul, după care adăugăm făina câte puțin amestecând ca să se încorporeze. Am folosit mixerul cât mi-a permis acesta, după care am început să frământ la mână. Se adaugă untul moale (la temperatura camerei) și se frământă în continuare până se obține un aluat omogen. (Am frământat cam 15 minute aluatul la mână) Aluatul se pune într-un bol uns cu un pic de ulei (ca să nu se lipească), se acoperă cu o folie alimentară și se lasă la crescut.
După ce aluatul și-a dublat volumul, se așează pe masă și se împarte în două. Cele două părți de aluat se modelează în 2 baghete care se porționează în părți egal. Bucățile astfel obținute se modelează sub formă de chifle. Eu am obținut 10 chifle potrivite ca mărime. Acestea se așează în tava pe hârtie de copt, se acoperă cu folie alimentară și se mai lasă la crescut cam 20 de minute. După ce au crescut se pun în cuptorul încălzit și se coc preț de 30 de minute.
După ce se scot din cuptor, se acoperă cu un prosop curat pentru 5 minute, după care se scot din tavă. Eu le-am scos tot pe un prosop și le-am acoperit pentru câteva ore (până s-au răcit).
Au ieșit extraordinar de moi și de pufoase și, ce e mai important, nu se sfărâmă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu