Când am renunțat la sare cel mai greu mi-a fost să renunț la murături. Puse cu sare sau în oțet au fost întotdeauna
garnitura perfectă lângă orice tip de mancare. Așa că am improvizat și m-am gandit să îmi creez propriile murături fără sare.
Spre uimirea mea au ieșit chiar bune.
Legume asortate în oțet fără sare
Cantitățile le stabiliți după câte murături vreți să obțineți. Pentru trei borcane eu am folosit:
8 castraveți cornichon
2 ardei capia
3 morcovi
1 rădăcină de țelină potrivită
1legătură de mărar
4 - 5 căței de usturoi
1 ceapă tăiată peștișori
foi de dafin
piper boabe
1 cană de oțet și 6 căni de apă
1 linguriță de zahăr / borcan

Se spală, se taie legumele și se așează în borcane. La fundul borcanului si deasupra legumelor am pus mărarul verde, iar printre legume am strecurat usturoiul tăiat feliuțe și ceapa tăiată peștișori.(Celor care le place mâncarea picantă, pot folosi rondele de ardei iute). Separat se fierbe oțetul cu apa, în care se adaugă piperul boabe și foile de dafin. Se toarnă fierbinte peste legume, se adaugă câte o linguriță de zahăr și se închid borcanele. Dacă stau într-o încăpere încălzită, sunt gata în 2 - 3 săptămâni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu