imag

imag

luni, 1 februarie 2016

Pleurotus cu sos de roșii si usturoi

Fiindu-mi dor de o supă, am luat decizia de a face o ciorbă rădăuțeană, deoarece, datorită usturoiului, merge foarte bine fără sare. Eram foarte mândră de mâncarea mea până am vorbit cu o prietenă nutriționist. Bineînțeles că m-a certat ca am folosit citez ”pui hormonați din comerț” și m-a sfătuit ca data viitoare, dacă nu am pui de țară, să folosesc proteina vegetala, și anume pleurotus. Am mai consumat aceste ciuperci, dar trebuie să recunosc că nu foarte frecvent. Așa că m-am dus în piață și am cumpărat pleurotus. Numai că ciorbă având deja, m-am gândit să le încerc cu sos. După ce am oscilat între sos alb sau rosu, a câștigat cel roșu (că doar ciorba era ”albă”, fiind rădăuțeană). Adevărul e că a ieșit tare bună.

Tocăniță cu pleurotus 
  
Ingrediente:

1 kg de pleurotus
2 - 3 cepe uscate
1 căpățână de usturoi (se poate folosi mai puțin, după gustul fiecăruia)
1 cutie de rosii taiate în suc propriu
200 ml de suc de roșii
pătrunjel verde
condimente (am folosit busuioc, chilli, coriandru pulbere, curcumă, piper)

Mod de preparare:

Am spălat și tăiat pleurotusul în cubulețe, nici prea mici, dar nici prea mari si ceapa. Eu am ales să fac mâncarea la multicooker, așa că am ales opțiunea Fry și am pus la călit mai întâi ceapa. Când s-a muiat un pic ceapa, căpătând acea nuanță galbenă, am adăugat ciupercile, pe care le-am călit până au lăsat apă. Am adăugat usturoiul tăiat mărunt, condimentele și sucul de roșii. Am trecut pe opțiunea Boil și le-am lăsat la fiert 20 de minute. Spre final (cu 1 min înainte de a se termina programul) am adăugat pătrunjelul tocat.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu