imag

imag

luni, 8 februarie 2016

Ruladă de carne

    Pe principiul ”cea mai bună legumă este carnea” m-am hotărât să pun alături de niște ciupercuțe și ceva proteină animală. Așa că am făcut o ruladă din mușchi de porc și piept de pui. A ieșit cam așa ceva...


Ingrediente:

1 mușchi de porc
1 piept de pui tocat
200 g cașcaval
1/2 ardei (eu am folosit verde, dar poate fi folosit și roșu pentru culoare)
1/2 legătură de mărar
ulei de măsline
condimente

Mod de preparare:

Am tăiat mușchiul pe din două și l-am batut ca la snițel pentru a obține un dreptunghi. L-am uns cu ulei de masline și i-am adăugat condimente (usturoi granulat, piper, coriandru pulbere, busuioc). Am așezat deasupra pieptul de pui tocat și l-am condimentat și pe el. Peste pieptul de pui am presărat cașcavalul ras (eu am gasit în comerț din cel cu 1,25% sare, dar se poate folosi și brânză nesărată), mărarul și ardeiul tăiat feliuțe. Am rulat mușchiul, l-am prins în scobitori și l-am și legat cu ață, pentru siguranță. L-am uns cu ulei de măsline, l-am pun în tavă (pe care am acoperit-o cu o folie de aluminiu) și l-am dat la cuptor. A ieșit foarte bun și nu a necesitat multă muncă.







3 comentarii: