Pâine integrală
Ingrediente:
300 g făină integrală
200 g făină albă
300 ml apă călduță
1 cub drojdie proaspătă/ 10 g drojdie uscată
1 lingură rasă de zahăr
3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Se amestecă (cu telul sau mixerul) drojdia cu zaharul si apa până se omogenizează. Se adaugă făina albă treptat până se încorporează și apoi uleiul de măsline. Se amestecă bine după care se încorporează făina integrală și se frământă până pereții vasului și mâinile rămân curate (cca 10 minute). În timp ce frământ, eu îmi ung mâinile cu un pic de ulei ca să nu se lipească aluatul de mână. Coca obținută se așează într-un vas uns cu un pic de ulei și se acoperă cu o folie alimentară. Se lasă să crească până își dublează volumul.
Aluatul crescut se modelează și se asează în tavă. Eu am preferat să fac 4 baghete, 2 mai mari si 2 mai mici, dar se poate aseza și în tavă de cozonac pentru a obține o pâine la tavă. Se mai lasă să crească cca 15 minute după care se pune în cuptorul încălzit și se coace 30 - 40 de minute.
Asta e viata buna! Sa mananci painea coapta la tine acasa! Si noi servim doar paine de casa, cu sminte, cu fructe confiate, cu ce vrem noi sa punem in ea :)
RăspundețiȘtergereMie imi place painea integrala sau neagra, iar cea din comert ma indoiesc ca e asa. Sunt convinsa ca are colorant. Asa ca prefer sa mi-o prepar singura, mai ales ca se face foarte usor.
ȘtergereCu seminte nu am incercat, dar o voi face:)