Ciuperci brune cu perișoare în sos de smântână
După o absență de 2 ani, în care ”mi-am făcut de cap” din punct de vedere gastronomic, m-am hotărât să reiau regimul alimentar, conștientizând că am facut o mare greșeală când l-am abandonat. Și cum sunt adepta mâncărurilor făcute rapid, m-am gândit să vă împărtășesc rețeta de astăzi. Durează aproximativ jumătate de oră să o faci și are un gust extraordinar....chiar și fără sare și condimente.
Ingrediente:
O caserolă de 500 g de ciuperci brune
300 - 400 g de smântână
1/2 kg carne pui tocata
orez (eu am folosit o mana de orez, dar cantitatea se stabilește în funcție de gust)
4 ouă
1 legatură de patrunjel
Pentru cei care nu țin regim...sare, piper după gust
! Se poate folosi si o ceapa si 2-3 catei de usturoi pentru gust, dar cum eu am ceva probleme cu stomacul în ultima perioadă, am preferat să le evit.
Se spală și se taie ciupercile (eu am preferat bucăți mai mari așa că le-am tăiat în 4), apoi se călesc în tigaie. Dacă doriți sos mai mult, mai puteți adăuga o cana de apă, dar aveți în vedere faptul că ciupercile lasă si ele apă.
Separat am amestecat carnea tocată cu 3 ouă și orezul, am format biluțe, le-am pus în oală cu apa ce clocotea și le-am fiert la foc mic.
Am adaugat perișoarele fierte peste ciupercuțe și le-am laăsat sa fiarbă preț de 5 minute, cat se se amestece gusturile. Între timp am amestecat smântâna cu un ou și un pic de zeamă fierbinte de la ciuperci.Am adăugat sosul obținut peste ciupercile cu perișoare.
La final am presărat pătrunjel.
Alături de o bucățică de mămăligă...vă urez Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu