imag

imag

marți, 8 martie 2016

Somon la tigaie cu legume si sos alb

       Ținând cont de faptul că astăzi este 8 martie, deci cumva și ziua mea :), m-am hotârât să nu o las să treacă ca una obișnuită. Așa că m-am să mă răsfăț un pic cu un meniu mai deosebit și un pahar de vin. Pentru asta am dat o fugă la Billa de unde mi-am luat un file de somon și niste legume  (am optat pentru cele congelate că se fac rapid la tigaie). Spre surpriza mea, care nu mă dau în vânt după pește, a ieși chiar bun...nu am lăsat nimic în farfurie, cum am obiceiul, și a fost și dietetic. :)) Deci, iată rețeta:

         Ingrediente: (1 porție)

Pentru somon:

1 file de somon
piper
rozmarin
condiment cu gust de piper

Garnitura:

legume cu orez (dar puteți opta pentru orice garnitură doriți)

Ingrediente pentru sosul alb: 

smântână (2 - 3 linguri)
codițele de la o ceapă verde
 pătrunjel
zeamă de lămâie
1-2  căței de usturoi - după gust
piper
rozmarin

       Somonul se spala și se condimentează. Se lasă un sfert de oră, timp în care se fac legumele (eu am optat pentru cele congelate pe care le-am condimentat cu piper, busuioc, foi de dafin și chilli si le-am pus cu o cană de apă in Dry Cocker).
       Cât se fac legumele am pregatit sosul. Am tocat marunt pătrunjelul cu codițele de ceapă și le-am adăugat în smăntână (dacă doriți puteți opta pentru iaurt). Am adăugat apoi zeama de lamâie și usturoiul pisat și condimentele. Dacă nu vă place mâncarea picantă renunțați la piper sau un cațel de usturoi.
       Am lăsat sosul să se ”odihnească” pentru a-și defini aroma și am pus somonul in tigaia încinsă în care am pus un pic de ulei de măsline. L-am prăjit 1-2 minute pe partea fără pieliță și apoi l-am întors pentru încă 1- 2 minute.
       În maxim 30 de min masa a fost gata. Rapid și bun. Pofta buna. :))







Un comentariu: